Fredrik Karlsson

Profil

Skåningen som slagit sig ner i Roslagen!

Jag började min kajakkarriär i Finland uppe i Kronoby under min vildmarksguide utbildning på Outdoor Academy. Efter jag var klar började jag jobba direkt på Kajak & Uteliv på Rådmansö. Där spenderade jag sen de närmsta 5-6 åren innan jag började jobba för Svenska kanotförbundet.

Under 2017 startade jag även min egen firma Fredriks Hund & Friluftsliv där jag förutom friluftsliv började en ny karriär i hundvärlden. Just nu pusslar jag ihop vardagen med kajak, friluftsliv och hundar där den gemensamma komponenten är utbildning och pedagogik.

Jag har även hunnit med att jobba någon säsong som skidlärare i Kläppen och som lärarassistent på grundskolor i Helsingfors.

Jag försöker ständigt utveckla mig själv, både tekniskt och pedagogiskt genom olika utbildningar både inom Sverige och utomlands.

Certifieringar
Yrkesexamen, Vildmarksguide – 2013
Svenska Fjälledarnormen – 2013
Examinator paddelpasset
WFR, Wilderness First Responder
NIL Instruktör – 2015
BCU Coach Lev 2 – 2016

Kontakt
Fredrik@kayakoutdoors.se

 

Alexander “Jalle” Stjernberg
1264993_10151908864015609_515992822_o

Jag har alltid varit aktiv ute på vattnet men kom i kontakt med kajak i början tonåren, sen dess har det varit kajak som gäller. Jag bestämde mig för att gå och utbilda mig inom området och hamnade i Finland på Outdoor Academy. Blev utbildad vildmarksguide och bestämde mig för att arbeta inom detta spännande yrke.

Har varit ute på Kajak & Uteliv nu i 3 säsonger och mellan säsongerna har jag hunnit med  bl a studier, praktik i England för Seakayaking Cornwall, en säsong på Nya Zeeland som äventyrsguide och lite annat smått och gott. När jag inte är ute på vattnet är det min estetiska sida som tar över, allt ifrån målning, musik till design för läderarbeten.

Älskar att instruera och se människor utvecklas, det jag fascineras av är teknik, pedagogik och fysiologi.

Certifieringar
NIL instruktör – 2015
BCU 3* – 2014
WFR, Wilderness First Responder – 2015
Examinator i Grönt paddelpass
Yrkesexamen, Vildmarksguide – 2014
Svenska Fjälledarnormen – 2014