Prijon Skegyak – Sammanfattning

Efter en säsongs testande och utvärderande ska jag nu försöka skriva ner lite tankar om Prijons nya Skegyak.

Det första som slog mig när jag satte mig ner i Skegyaken första gången i april var att det inte gick att ta miste på vem tillverkaren var! Prijon har för mig alltid stått för hög sittkomfort i sittbrunnen. Med djup sittbrunn, väl tilltagna knästöd och ett ordentligt ryggstöd. Ibland känns det nästan som man har slagit sig ner i fåtöljen där hemma! För vissa är detta ett plus då de vill sitta skönt i sin kajak på vattnet, för andra är det ett minus då du tappar lite rörlighet i alla led.

fullsizeoutput_166

Jag ska erkänna att jag från början var skeptisk, då jag kajakerna jag spenderar mest tid i annars är av ännu mer brittisk design, lägre i bakdäck och tightare i volymen. Men efter att ha spenderat sommaren i den känns den mer och mer som hemma! I slutet kändes den riktigt bra och gav mig en stabil trygg kajak som fungerade både på kurser och kortare turer! Men det som framförallt går igenom är deras gedigna kvalité. När vissa andra producenter börjar ge vika på kvalitén för nya ”gadgets” på sina kajaker står Prijon kvar och det känns alltid tryggt att ha med en Prijonkajak ut på tur.

fullsizeoutput_167

Plus

+ Gedigen kvalité igenom allt

+ Rolig skrovform – väldigt lättsvängd och trygg på kant

+ Hög sittkomfort

+ Gott om packutrymme

 

Minus

Högt akterdäck

Däckslinorna slutar för långt fram på kajaken

Ingen dagslucka bakom sittbrunn (men ger i sin tur gott om packutrymme)

 

Några av minusen jag har antecknat här uppe vet jag om att de kommer att ändra på tills nästa år. Detta var ändå inte bara första versionen av den här modellen, det var även första modellen av en skäddakajak med brittiska influenser som kom från Prijon och jag är övertygad om att detta kommer vara en kajak vi kommer se mer av på marknaden!

IMG_20170719_221949_407

 

Kajaken kommer att finnas kvar på Kajak & Uteliv för den som vill komma och provpaddla, diskutera eller bara känna och klämma! För är du intresserad av en skäddakajak i hög kvalité som är rolig att paddla och som enkelt går att packa för ett par nätter ute kan jag varmt rekommendera Skegyaken!

 

Vi ses på vattnet!

Fredrik Karlsson

Kategorier: BloggFredrik

4 kommentarer

free acim lessons · juli 11, 2020 kl. 11:53 f m

I also conceive so , perfectly indited post! .

erjilo pterin · juni 30, 2020 kl. 7:34 f m

I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100 certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thanks

Royal CBD · maj 8, 2020 kl. 9:52 f m

Peculiar article, totally what I needed.

Justin · april 16, 2020 kl. 5:14 f m

Appreciate the recommendation. Will try it out.

P.S. If you have a minute, would love your feedback on my new website
re-design. You can find it by searching for “royal cbd” – no sweat if you can’t.

Keep up the good work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.