En ny turkamrat växer upp!

Dex växer så det knakar här hemma och har nu blivit 3,5 månad. I helgen var jag ute på de första ”längre” skogsturerna med honom. Eftersom han fortfarande är så liten ska man inte gå för långa rundor med honom, men spendera tid i skogen kan man göra ändå! Ypperlig passivitetsträning vilket han kommer behöva.

IMG_9678

 

Tollaren är en väldigt aktiv ras som kräver mycket stimulans och är lätta att få upp i varv, därför är det viktigt att man tränar passivitet och bara ta det lugnt med dem. Tanken är trots allt att han ska vara med mig både på diverse jobb och turer i framtiden och då är det viktigt att han kan ta det lugnt och ”ha tråkigt” i olika miljöer!

1480850855819

 

I helgen tränade vi alltså i skogen, vi vandrade iväg till ett vindskydd i närheten, rullade ut ett liggunderlag, tog det lugnt och åt en massa godis! För att vara första gången var jag nöjd med hur han kunde varva ner! På söndagen bestämde jag mig för att fräscha upp mina eldningskunskaper (blir inte så många lägereldar ute i skärgården) och gjorde upp ett litet kaffebål. Eldningen gick bra, men det blev lite för mycket intryck för Dex med eld och all rök så det fick bli att släcka och röra oss hemåt igen. Vi får helt enkelt ut och elda mer för att vänja honom! Han kommer få uppleva många lägereldar i framtiden så det är viktigt att han inte blir rädd och kan ta det lugnt även där!

IMG_20161204_123244

 

Vi får se om det blir en runda till i helgen!

/Fredrik

Kategorier: BloggFredrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.