Resursteam träff med svenska kanotförbundet

För några veckor sen var jag nere i Nyköping för resursteam träff med Svenska kanotförbundet. Resursteamet består av personer från olika discipliner i kanotsverige som håller i kanotförbundets egna utbildningar. För min del innebär det Turledare 1, men även examinatorsutbildningen. Andra kan hålla i tränarutbildningar på sprint sidan eller teknikklinik på olika klubbar.

I februari var jag med på första mötet, då hölls det på Bosön i Stockholm. Den gången var det lite av en “nystart” för resursteamet, då där kommit till ganska mycket nytt folk. Där fanns en hel del att diskutera igenom och uppgifter som var tvungen att göras. Det innebar ett ganska intensivt program och alla var ganska slut och nöjda när vi åkte därifrån.

Den här gången hade vi lite mindre på “listan” och det var lite mer fokus på intern utveckling inom gruppen. Vi startade på fredag kväll med avrundning av säsongen, lite statistik på vad som hänt under året och vad vi satsar på tills 2017. På lördagen var det först föreläsning om paddling med personer som har neurologiska funktionsnedsättningar. Efter det stack vi ut på vattnet för ett teknikpass i framåtpaddling och få prova olika kajaker. På eftermiddagen höll jag och Sanna i ett pass om pedagogik och lektionsplanering innan det var middag och kvällsmingel resten av dagen. På söndag fortsatte det med examinatorsutbildning för dem som inte är examinatorer men för mig bar det neråt till Vreta Kloster där vi hämtade vår nya familjemedlem Dex!

resursteam

Jonas och Dag förbereder tavlan innan första kvällen.

De här träffarna har varit riktigt roliga hitintills, även om kanotförbundet fortfarande är väldigt fokuserade mot klubbpaddlare och tävlingspaddlare är där mycket att lära! För mig som kom in till sporten/branschen direkt via turismen och havspaddling är detta en helt ny värld. Jag har alltid hållit på med föreningssport, framförallt handboll men har aldrig tänkt att det finns samma sak inom paddling. Sen att kunna ta nytta av varandras styrkor. De som tävlar/tävlat i sprint/platt vatten har betydligt bättre framåtpaddling än mig och att då kunna utnyttja det på träffar som den här! Samma sak har jag kanske större erfarenhet av att lära ut vissa saker då jag jobbar med det, jämfört med vissa andra som håller 1-2 kurser per år!

Vi hann även med ett regnigt besök hos Nyköpings Forspaddlare.

Vi hann även med ett regnigt besök hos Nyköpings Forspaddlare.

Nästa träff blir i februari, så då hoppas jag kunna åka dit igen!

Paddla lugnt!
Fredrik

Kategorier: BloggFredrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.