Paddel Expo

I helgen var jag nere på Paddel Expo i Nurnberg tillsammans med Astrid. Tanken var att träffa lite leverantörer vi endast har haft mailkontakt med och även kolla efter lite nya produkter. Innan jag åkte ner hade jag hört lite blandat om mässan, några sa att den var jätte stor och andra att den var väldigt liten och att du snabbt gick igenom den. När vi väl kom ner visade det sig att den var åt det mindre hållet, men eftersom det inte var någon publik mässa var det väldigt lugnt där inne. Det innebar att vi i lugn och ro kunde gå rundor och prata med folk utan att behöva trängas!

På lördagskvällen avslutades det med middag och prisutdelning av årets produkter i olika kategorier samt lite filmvisning. Detta var första gången man insåg hur mycket folk där egentligen var när alla skulle till gratisbuffén samtidigt! I slutet av kvällen samlades svenskarna runt ett bord och det var trevligt att även träffa andra aktörer man inte springer på i vanliga fall!

paddleexpo

 

Om vi går till produkterna på mässan var där inte jätte mycket nyheter, inte när det kom till produkter vi använder så mycket i havspaddlingen. Reed hade plockat fram ett nytt stretch material för kapell till maratonbåtar, som bland annat vunnit OS-guld i Rio nu senast! Lettman kayaks har gått in på Point 65:s tema och byggt en “lego kajak” som man kan dela och använda både som singel eller dubbelkajak.

Nyheten för oss som egentligen inte är en jätte nyhet längre är Motionize, datorn som analyserar din paddling och hjälper dig i din teknikutveckling! Finns nu till både kajak och SUP! Vi kommer förhoppningsvis börja sälja dessa på Kajaksaker redan nästa vecka beroende på hur lång tid det tar att få hem dem.

 

pic2

 

Återkommer om där är något jag missat!

Paddla lugnt!
Fredrik 

Kategorier: BloggFredrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.