Jag tror det var redan i höstas jag hörde rykten om att Svenska kanotförbundet skulle ta fram en ny paddeltidning, eller att de skulle samarbeta med en norsk variant. Nu i veckan hittade jag den för första gången i affären! Det var det andra numret, det första har passerat förbi mig utan att jag såg det. Tidningen heter väldigt passande Paddling.

Till att börja med känns tidningen lite lågbudget, med bland annat lite konstiga rubriker som inte riktigt stämmer in med innehållet. Det märks även att vissa artiklar är direkt översatta från norska då det smugit in lite norska ord som “rullningsegenskaper” och reservåra. Men förutom det var det väldigt utförliga tester av P&H och Ventures kajaker och en del trevliga artiklar i tidningen. Överlag så är det roligt med en ny svensk friluftstidning som bara fokuserar på paddling! Nu hoppas jag att det håller i sig och man kommer fortsätta kunna hitta tidningen ute i butikerna!

 

Paddla lugnt!
Fredrik