I våras tog jag mina första steg inom BCUs coach system. Coach Level 1 var både kurs och “examination” i samma och påminde väldigt mycket om första stegen i Slaos skidlärarutbildning. Mycket om grundläggande coachning, hur man lägger upp lektioner men även lite om första mötet med kunden och vad man ska tänka på. Under level 1 så fokuserar man på enskilda lektioner där du lär ut grunderna, under separata tillfällen medans man under level 2 går vidare mot progression och utveckling i sina kurser. Här handlar det om att kunna coacha under en längre tid och lägga upp och anpassa eftersom deltagarna utvecklas.

För level 2 behöver man gå en enskild examination och ha gjort en del uppgifter innan. En del av de uppgifterna består av att coacha en grupp i 6 omgångar och dokumentera lektionsplanerna osv. I tisdags hade jag min första träff med gruppen jag ska coacha inne i Norrtälje och vi gjorde lite lättare övningar på vattnet för att jag skulle få se vilken nivå de låg på och höra vilka mål de har med sin paddling. Nästa vecka kör jag första riktiga lektionen med dem!

Paddla lugnt!
Fredrik