BCU Coach Level 2 assessment

I april gick jag kursen för BCU Level 2 Coach nere vid Svärdsklova utanför Nyköping, efter en hel del pappersarbete under sommaren var det dags för examination i måndags. Först var det tänkt att vi skulle vara i Stockholm, men det blev sen flyttat till Svärdsklova igen. Jag hade lovat att plocka med mig lite kajaker och kanadensare så det var bara att packa släpet och starta tidigt under måndagen!

IMG_20160925_214026

 

Innan examinationen hade vi fått en bunt med papper som skulle fyllas i. Dels så var det en Workbook med olika uppgifter och frågor man skulle svara på, men det var även lite praktisk coaching som skulle göras. Som jag har skrivit om här tidigare hade jag min grupp inne i Norrtälje som jag körde med för den biten. Vi skulle även logga all coaching vi hade gjort efter kursen för att komma upp i ett minimum av 10h. Efter jag hade skrivit upp alla kurser osv jag gjort sen i april kom jag upp i ca 200h vilket känns ganska bra! Lite mer än förra året då jag hade lite mer andra kurser och uppgifter i år än bara Kajak och Utelivs utbud.

Väl på plats i måndags skulle vi hålla två stycken pass för 2 elever samt testas på våra personliga färdigheter och räddningar. Har övat en hel del kanadensare i sommar, men långt ifrån så mycket som jag planerade från början, så lite nervöst var det… Men det gick vägen den här gången också!

Coachingen gick hyfsat, hade gjort upp två stycken planeringar innan men fick skrota båda efter ca 5-10 minuter då tiden inte riktigt stämde in eller det passa bättre att göra annat med eleverna. Men trots det så lyckades jag knyta ihop det bra och bedömaren blev nöjd! En rolig detalj är att Liz som var en av eleverna också var med som “elev” under min NIL examen förra hösten! Får ringa in henne varje gång jag ska göra ett test, verkar ju fungera bra 😉

DSC_0192

 

Nu ska jag bara njuta en stund av att det här är avklarat, sen är det dags att hitta nya utmaningar! Visserligen kommer där en ganska stor (eller egentligen är han ganska liten…) utmaning om lite mer än 3 veckor då vår nya fyrbenta familjemedlem anländer! Mer om det sen.

IMG_20160923_222226

 

Paddla lugnt
Fredrik

Kategorier: BloggFredrik