Jag sitter för tillfället nu på ett tåg på väg tillbaka till Göteborg. Det är egentligen otroligt att man tillbringar så pass mycket tid för att förflytta sig. För det handlar bara om det, att transportera sig själv från en plats till en annan. För mig ingår det i arbetet, att förflytta mig till platser där kurser eller turer kräver en typ av miljö. Eller helt enkelt att jag måste åka till en plats för att hitta arbete.

Jag har alltid tyckt om att resa och ser det inte som ett problem, men det tar upp väldigt mycket tid. Fördelarna är att du får uppleva många olika platser, nya kulturer och kan få nya vänner. Nackdelarna är att det krävs mycket planering för att logistiken ska fungera, sen är det inte alltid billiga färdmedel man väljer vilket gör att det blir en ekonomisk fråga.

Jag har nu rest en hel del från augusti till november månad. Fram och tillbaka till Finland, Stockholm-Göteborg, arbete uppe vid Lofoten, en sväng till Amerika och jag ska även åka på semester till Frankrike om ett par veckor.

Totalt har jag gjort 2577 mil under dessa månader. Med andra ord, ett gäng timmar har jag spenderat för att transportera mig själv.
Men i slutändan är det helt klart värt det och jag trivs med det, fördelarna väger klart upp nackdelarna.

Jag kommer absolut inte att sluta resa för jag tror att man behöver omväxlingen och att det gör mer nytta av att se och uppleva nya ting.
Jalle


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.